Our Lady's Death,Nicolae Grigorescu,60x40cm

vidaXL Markrännor 6 st plast 6 m
Ox Cart at Oratii,Nicolae Grigorescu,60x40cm

La mise au tombeau,Titian,60x40cm

Rättsosäkra åldersbedömningar kan ha påverkat utgången i tusentals asylärenden, vilket uppmärksammats sedan länge, bland annat i rapporten från FARR, Barnrättsbyrån och nätverket #vistårinteut. En envis journalistisk Negra Efendić. Nu har hanteringen även anmälts till Justitiekanslern av Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar och Civil Rights Defenders. Läs mer om JK-anmälan!

Enligt januariöverenskommelsen ska åldersbedömningarna utredas, men ännu har ingen utredare tillsatts. ”Resultaten från utredningen borde varit klara igår”,Catharina Both van der Eem,Frans Hals,60x40cmThe Storm,Jean Honore Fragonard,50x40cmAnnunciation,Lorenzo Lotto,60x40cm sade Sofia Rönnow Pessah från Rådgivningsbyrån vid ett seminarium i riksdagen som ordnades den 16 maj av riksdagsledamöter och organisationerna bakom JK-anmälan, tillsammans med Barnrättscentrum vid Stockholms Universitet, Sveriges Advokatsamfund samt riksdagsledamöter. Webbplatsen "Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar" har publicerat ett utförligt referat.

Läs om seminariet!

Skål - Sosa Blossom
vidaXL Matta sisallook inomhus/utomhus ränder 80x150 cm
Luciatåg adventsljusstake 7 ljus

Madonna of the People,Federico Barocci,60x40cm

FB post 812 av EU:s medlemsländer har redan nationella förteckningar över säkra ursprungsländer i syfte att skynda på asylprocessen.vidaXL Traktorsits med fjädring och justerbart ryggstödSelf-Portrait,Albrecht Durer,52x41cm Personer från ett så kallat säkert land har inte rätt till en individuell prövning vilket är en helt central del av asylrätten. Kommissionen föreslår en enda gemensam EU-förteckning där följande utses som säkra länder: Albanien, Bosnien och Hercegovina, Makedonien, Kosovo, Montenegro, Serbia och Turkiet. Ett av Sveriges krav i EU- förhandlingarna har varit att Turkiet ska tas bort från listan.

Vi är starkt emot listan med “säkra länder” och att det ska gälla i alla EU-länder. Individer som kommer från ett "säkert ursprungsland",Landscape with the Temptations of St,Claude Lorrain,60x40cmPhilips Hue Cher Taklampa Vit Amb Sv eller via ett "säkert tredje land", eller har varit i ett "första asylland" måste även de få genomgå en fullständig asylprocedur inom EU enligt asylrättens principer. Återigen innebär detta förslag att EU frånsäger ansvaret genom outsourcing av asylrätten till länder utanför EU. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Self-Portrait,Pompeo Batoni,50x40cm
50 cm flexibel monobloc-kopplingsledningsrör 3/8 "x 3/8"

vidaXL Rullhylla 50x35x42 cm vit

FB post 7

I Ungern har det gjorts straffbart att hjälpa migranter och asylsökande. Liknande lagar diskuteras runt om i Europa. Hjälporganisationer som deltagit i räddningsarbete på Medelhavet har fått dyra böter och tvingats avsluta sin räddningsverksamhet. Transportöransvaret innebär att den som hjälper en flykting över gränsen begår ett brott och i Sverige har röster höjts för att kriminalisera hjälp till papperslösa personer. Vi anser det helt oacceptabelt att kriminalisera humanitär hjälp till skyddsbehövande. Att rädda människor på Medelhavet, bistå papperslösa med humanitär hjälp eller hjälpa skyddsbehövande över EU:s yttre gränser eller landsgränser är inte brottsligt. Brottsligt är att neka människor deras rätt att söka asyl och att skicka tillbaka dem till platser där de riskerar kränkande behandling. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...

EU-kandidaterna om tillfälliga uppehållstillstånd

Västra hamnen, oljemålning med ram, 30x40 cm

FB post 6

Permanenta uppehållstillstånd har varit norm i Sverige i över 30 år fram till 2015 då tillfälliga uppehållstillstånd infördes temporärt genom en tillfällig lag. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning, som är en del av Apples and Oranges,Paul Cezanne,50x40cmSelf-Portrait,Henri Rousseau,50x40cmCEAS, innebär att Sverige inte skulle kunna återgå till permanenta uppehållstillstånd. Enligt förslaget skulle EU:s medlemsstater bara kunna bevilja tillfälliga uppehållstillstånd.

Vi anser att skyddsbehövande som huvudregel ska beviljas permanenta uppehållstillstånd, inte temporära. Att förbjuda permanenta uppehållstillstånd är bortom vett och sans eftersom det är känt att människor utan permanent uppehållstillstånd lever i oro och otrygghet, vilket också minskar möjligheten till deltagande i samhället. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.vidaXL Dörrmatta kokosfiber 17 mm 100x100 cm svartHensun Förskärare 31 CMJuan de vales leal,Juan de Valdes Leal,50x50cm

Läs mer...
Basilika Dwarf Greek 20 st frön
Landscape with a Dirigible,Henri Rousseau,60x50cm

EU-kandidaterna om asylskäl efter flykten

FB post 5

Skyddsgrundsförordningen är en del av CEAS (Common European Asylum System) och reglerar vem som kan betraktas som flykting eller skyddsbehövande. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning innebär att personer som ändrar eller kommer ut med sin tro, sin sexuella läggning alternativt gör politiska uttalanden mot hemlandet, efter att de flytt inte kommer kunna åberopa detta i sin asylansökan. Detta även om det nya omständigheterna kan leda till förföljelse i hemlandet. Poster - Dvärgpapegoja fischeri 70x100cmvidaXL Stoppad sittdyna sandfärgad 60x60x10 cmToalettrullhållare modernt badrumsförkromat zamak väggmonterat
Att neka asyl på grund av att andra skyddsskäl har uppkommit under efter flykten strider mot asylrätten. Vi anser att varje individ har rättNGK BardispenservidaXL Trädgårdslykta Preston 41 cm grönSelf-Portrait,PARMIGIANINO,50x50cm att ändra sin religiösa tro, politiska åskådning, komma ut som hbtq-person eller ändra sin sexuella läggning efter att de kommit till Europa. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
vidaXL Stolsöverdrag piké stretch brun 4 st

EU-kandidaterna om Libyen

FB post 4

EU:s stats- och regeringschefer enades i februari 2017 om att sluta en överenskommelse med Libyen. Den går ut på att EU-länderna ska utbilda och stödja den libyska kustbevakning för att hindra att personer försöker fly över Medelhavet till EU. EU-kommissionen lovade även att öronmärka motsvarande 1,9 miljarder kronor ur EU-budgeten, bland annat för att bistå Libyens kustbevakning. Vi anser att detta samarbete leder till större utsatthet för den som tvingats migrera eller fly snarare än att lösa EU:s asylpolitik. EU är medskyldigt till den omänskliga behandling som flyktingar och andra migranter utsätts för i Libyen, liksom i andra länder där människor hamnar genom externaliseringen av EU-ländernas gränskontroll. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Birch Forest
vidaXL Plisségardin 80 x 200 cm gräddvit

EU-kandidaterna om Frontex' budget

Dekopro Lasermätare LRD110, 60m

FB post 3Europeiska gräns- och kustbevakningsbyrån, Frontex, är EU:s gemensamma gränspolis och har till uppgift att hålla migranter utan tillstånd utanför EU:s gränser. Frontex stödjer medlemsländerna i deras verksamhet gällande gränsbevakning, återvändande och samarbete med länder utanför EU. De senaste åren har Frontex budget ökat. Vi sätter oss emotvidaXL Påslakanset 2 delar 140x200/60x70 cm vinröd6 BURKAR BLOM- & EKO GRÖNSAKSFRÖN BY ENKLA BLOMMOR PresenttipsvidaXL 4 Kuddöverdrag i bomull vita 40 x 40 cm ökade anslag till Frontex. På Medelhavet bedriver EU:s gränsbyrå Frontex krig mot smugglare med motiveringen att smugglarna är skyldiga till att många dör. Men EU-ledarna nämner inte att det är unionens gränspolitik som tvingar människor att resa irreguljärt och har öppnat marknaden för smugglarna. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
vidaXL Dammavlägsnande Halkfri Dörrmatta rektangulär 90x60 cm Rö
vidaXL 2 Flytande vägghyllor i MDF 100x20x3,8 cm vit
5m värmebeständig spis och brandtråd
vidaXL Bordsöverdrag stretch 2 st antracit 183x76x74 cm

Viktigt!

Poster - Butterfly tropical No.4 40x50cm
400 stk.180x265 mm (D4) VIT BUBBELKUVERT- VADDERADE KUVERT
Poster - Bob Marley No.5 70x100cm

Kontakt

Poster - Together is our favorite place to be No.2 21x30cm

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

Poster - Fluorit 30x40cm
Skrivbok Enköping

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

Philips LED E27 25W Flame Giant Vintag (929001817101)
Portrait of oopjen coppit,REMBRANDT Harmenszoon van Rijn,60x40cm

Stöd FARR!

35cm flexibelt köksbassäng monobloc-kopplingsslang m12 x 3/8 "

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5

Poster - COCO grå fade No.3 50x70cm