Matservis GM02 - 18 delar

Poster Ekollon
Ljushållare till vägg - guldbrun

Dorre Opal Ljuslykta Glas 30 cm Vit Frost

Rättsosäkra åldersbedömningar kan ha påverkat utgången i tusentals asylärenden, vilket uppmärksammats sedan länge, bland annat i rapporten från FARR, Barnrättsbyrån och nätverket #vistårinteut. En envis journalistisk Negra Efendić. Nu har hanteringen även anmälts till Justitiekanslern av Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar och Civil Rights Defenders. Läs mer om JK-anmälan!

Enligt januariöverenskommelsen ska åldersbedömningarna utredas, men ännu har ingen utredare tillsatts. ”Resultaten från utredningen borde varit klara igår”,Serie LED nät 90 ljus 2x1m svart kabel varmvitPirsoma folie skärare - foilcutter5 arm kandelaber i aluminium 150 cm sade Sofia Rönnow Pessah från Rådgivningsbyrån vid ett seminarium i riksdagen som ordnades den 16 maj av riksdagsledamöter och organisationerna bakom JK-anmälan, tillsammans med Barnrättscentrum vid Stockholms Universitet, Sveriges Advokatsamfund samt riksdagsledamöter. Webbplatsen "Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar" har publicerat ett utförligt referat.

Läs om seminariet!

Brödkniv med gummerat handtag
Tomteset till hustomten Röd 6-delar
Dörrvakt med 2 sändare

Poster - A smile is the prettiest no.3 30x40cm

FB post 812 av EU:s medlemsländer har redan nationella förteckningar över säkra ursprungsländer i syfte att skynda på asylprocessen.Poster Stadshuset 70x100 cmPoster Textkarta Österåker 50x70 cm Personer från ett så kallat säkert land har inte rätt till en individuell prövning vilket är en helt central del av asylrätten. Kommissionen föreslår en enda gemensam EU-förteckning där följande utses som säkra länder: Albanien, Bosnien och Hercegovina, Makedonien, Kosovo, Montenegro, Serbia och Turkiet. Ett av Sveriges krav i EU- förhandlingarna har varit att Turkiet ska tas bort från listan.

Vi är starkt emot listan med “säkra länder” och att det ska gälla i alla EU-länder. Individer som kommer från ett "säkert ursprungsland",Doftljus Metallburk Grön Tea100 ST BLIXTLÅSPÅSAR 170 X 230 MM (A5) (6900160) eller via ett "säkert tredje land", eller har varit i ett "första asylland" måste även de få genomgå en fullständig asylprocedur inom EU enligt asylrättens principer. Återigen innebär detta förslag att EU frånsäger ansvaret genom outsourcing av asylrätten till länder utanför EU. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Karta över Linköping, Östergötland
CLP Matsalsstol Peking Tyg, mörkgrå

Poster Dalarna - Landskapsstolthet

FB post 7

I Ungern har det gjorts straffbart att hjälpa migranter och asylsökande. Liknande lagar diskuteras runt om i Europa. Hjälporganisationer som deltagit i räddningsarbete på Medelhavet har fått dyra böter och tvingats avsluta sin räddningsverksamhet. Transportöransvaret innebär att den som hjälper en flykting över gränsen begår ett brott och i Sverige har röster höjts för att kriminalisera hjälp till papperslösa personer. Vi anser det helt oacceptabelt att kriminalisera humanitär hjälp till skyddsbehövande. Att rädda människor på Medelhavet, bistå papperslösa med humanitär hjälp eller hjälpa skyddsbehövande över EU:s yttre gränser eller landsgränser är inte brottsligt. Brottsligt är att neka människor deras rätt att söka asyl och att skicka tillbaka dem till platser där de riskerar kränkande behandling. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...

EU-kandidaterna om tillfälliga uppehållstillstånd

Draper Tools Spade 115 cm 19174

FB post 6

Permanenta uppehållstillstånd har varit norm i Sverige i över 30 år fram till 2015 då tillfälliga uppehållstillstånd infördes temporärt genom en tillfällig lag. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning, som är en del av Philips Arbour Vägglampa LED 2x4,5W AnvidaXL Barstolar snurrbara 2 st konstläder 44x50x114 cm svartCEAS, innebär att Sverige inte skulle kunna återgå till permanenta uppehållstillstånd. Enligt förslaget skulle EU:s medlemsstater bara kunna bevilja tillfälliga uppehållstillstånd.

Vi anser att skyddsbehövande som huvudregel ska beviljas permanenta uppehållstillstånd, inte temporära. Att förbjuda permanenta uppehållstillstånd är bortom vett och sans eftersom det är känt att människor utan permanent uppehållstillstånd lever i oro och otrygghet, vilket också minskar möjligheten till deltagande i samhället. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.Poster Texttavla Värmdö 50x70 cmVitboard magnetisk, Korkstrip & Tillbehör - 28 x 43cmvidaXL Matstolar med slimmad design 4 st svart

Läs mer...
Regnbågsenhörning Tvätt Förvaringspåse
DELTACO grenuttag, 5xCEE 7/4, 3xUSB-A 5V 2,4A, vit

EU-kandidaterna om asylskäl efter flykten

FB post 5

Skyddsgrundsförordningen är en del av CEAS (Common European Asylum System) och reglerar vem som kan betraktas som flykting eller skyddsbehövande. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning innebär att personer som ändrar eller kommer ut med sin tro, sin sexuella läggning alternativt gör politiska uttalanden mot hemlandet, efter att de flytt inte kommer kunna åberopa detta i sin asylansökan. Detta även om det nya omständigheterna kan leda till förföljelse i hemlandet. HIP Bäddset 6247-H Vandya 200x200/220 cm sandfärgatCLP Gaming Kontorsstol XL Pedro , svart/vitPoster Randig modell, 100x100 cm
Att neka asyl på grund av att andra skyddsskäl har uppkommit under efter flykten strider mot asylrätten. Vi anser att varje individ har rättvidaXL Skänk massivt akaciaträ 110x30x45 cmHIP Badlakan 6099-H Grande 100x180 cm blåEsschert Design Fågelmatare gjutjärn brun BR26 att ändra sin religiösa tro, politiska åskådning, komma ut som hbtq-person eller ändra sin sexuella läggning efter att de kommit till Europa. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Nature Spaljé trädgård 45x180 cm bambu 6040720

EU-kandidaterna om Libyen

FB post 4

EU:s stats- och regeringschefer enades i februari 2017 om att sluta en överenskommelse med Libyen. Den går ut på att EU-länderna ska utbilda och stödja den libyska kustbevakning för att hindra att personer försöker fly över Medelhavet till EU. EU-kommissionen lovade även att öronmärka motsvarande 1,9 miljarder kronor ur EU-budgeten, bland annat för att bistå Libyens kustbevakning. Vi anser att detta samarbete leder till större utsatthet för den som tvingats migrera eller fly snarare än att lösa EU:s asylpolitik. EU är medskyldigt till den omänskliga behandling som flyktingar och andra migranter utsätts för i Libyen, liksom i andra länder där människor hamnar genom externaliseringen av EU-ländernas gränskontroll. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
BAHCO Hård verktygsväska med organiseringspaneler i plast 10L 47
Ubbink Dammfilter set FiltraPure 7000 Plus 37 L 1355972

EU-kandidaterna om Frontex' budget

Pure Bäddset 5712-M AMSTERDAM 240x200/220 cm flerfärgat

FB post 3Europeiska gräns- och kustbevakningsbyrån, Frontex, är EU:s gemensamma gränspolis och har till uppgift att hålla migranter utan tillstånd utanför EU:s gränser. Frontex stödjer medlemsländerna i deras verksamhet gällande gränsbevakning, återvändande och samarbete med länder utanför EU. De senaste åren har Frontex budget ökat. Vi sätter oss emotwolfcraft Forstnerborrbits stål 3310000Hailo Pedalhink T2 storlek S 4 L vanilj 0704-869Garden Lights Rörelsesensor för utomhusbelysning 5 m 6156011 ökade anslag till Frontex. På Medelhavet bedriver EU:s gränsbyrå Frontex krig mot smugglare med motiveringen att smugglarna är skyldiga till att många dör. Men EU-ledarna nämner inte att det är unionens gränspolitik som tvingar människor att resa irreguljärt och har öppnat marknaden för smugglarna. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Good Morning Bäddset 5413-P EMERGED 240x200/220 cm rosa
BAHCO Slitstarkt verktygsbälte svart 4750-HDBS-2
FERM PROFESSIONAL Slagborr 710 W 13 mm PDM1049P
Irwin Brytbladskniv ProTouch med auto-matning 25 mm 10504553

Viktigt!

Philips myBathroom Vägglampa Elements vit 340183116
WOLF-Garten Sladdlös lövblåsare Li-ion Power BA 700 18 V 41AA0B-
HIP Bäddset 6097-H Milika 135x200 cm flerfärgat

Kontakt

HEPA-filter Philips/Electrolux

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

Einhell Krysslaser TC-LL 2 röd 2270105
Kerbl Elstängselstolpar Eco 25 st plast 70 cm grön

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

EGLO Bordslampa kristall Beramo 1
EGLO Taklampa Cossano vit 94441

Stöd FARR!

Tristar Smörgåsgrill SA-3050 750 W

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5

YATO Oljefilteravdragare 30 st