ARIEL bordslampa - hög, Antik mässing/petrolblå


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Lampa Per Vit/Mässing

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
AURORA bordslampa, Grå
Bordslampa röd TRIVERSA

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenRetro tavla i metall, 20x30 cm, "BEST COFFEE IN TOWN" Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Bordslampa Moln Rosa
Bordslampa koppar MUNDO

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
ARIEL bordslampa - låg, Antik mässing/vit

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
AMSTERDAM bordslampa, Rostbrun

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Spartan fönsterlampa kromBäddset - Påslakan Homevhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
ARIEL bordslampa - låg, Krom/petrolgrön
Taklampa betong CAHABA

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Taklampa svart GARONNE

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Taklampa vit ARAKS
Väggdekor - Lady Design Modell 004
Taklampa svart/koppar FUCINO

På tisdagen godkände ministerrådetTaklampa brun LOMAMITaklampa svart DRIVATaklampa kooppar CURONE den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Bäddset - Påslakan Rosa Orkidé
Väggdekor Köket

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenVäggord - Kontor anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Bordslampa ljusbeige NAVIA