Einhell Sladdlöst Multiverktyg GE-HC 18 Li Kit


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Kaninpar liten

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Leifheit Kakel- och badkarsmopp Flexi Pad 41701
Poster Modell som blomma, 50x70 cm

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenRIDDER Halkfri duschmatta Playa 54x54 cm vit 68401 Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Poster Ute och ror, 70x100 cm
Poster Dansar, 50x70 cm

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Brüder Mannesmann Verktygsset 31 delar 29031

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Landmann Skyddshuv Lyx Grå M Rexon (14330)

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Irwin Vinkelhake i aluminium 300 mm 10503544Steinel LED-lampa med sensor XSolar L-S vitvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Philips Hue Calla Vit/Color Startkit
EGLO Pendellampa vit/koppar Mogano 1 94606

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Tiger Hållare för reservtoalettpapper Figueras Krom 317910341

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Kärcher Skaftdammsugare VC5 Påslös (13491000)
Filt i polyester 150x200 cm rosa
Trästjärn och hjärta

På tisdagen godkände ministerrådetKalligrafi penna Artline - 2.0 mm - SvartDeltaco apparatkabel, 16A, rak CEE 7/7 - rak IEC C19, 1m (DEL-10Attralux LED Filament E14 Kron 25W 6st den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Philips Hue Calla Vit/Color Utbyggn.
Ljuslykta Boho Makrame

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenBeurer Diagnostisk våg Glas BG39 (B-76715) anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

DELTACO ojordad apparatkab, rak CEE 7/16 - rak IEC 60906-1 Class