Poster - Elefant - Svart vit 21x30cm


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Beurer Luftrenare LW220 Vit

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
CLP Barstol Burda Konstläder, brun/cappuccino
Poster - Feelings are much like waves No.2 40x50cm

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenvidaXL Förvaringsbänk hopfällbar konstlinne 110x38x38 cm mörkgrå Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt vidaXL Snurrbara barstolar 2 st konstläder 39x39x82 cm svart
vidaXL Blått hopfällbart tält 3 x 3 m med 4 väggar

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Irwin Borrsats speedhammer plus 6 x 110 mm 5 st 10503605

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Poster - Ocean No.2 70x100cm

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Signe Örngott HjärtaEdding 330 tusch - Spets 1-5 mm - Svartvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
CLP Barstol Lucy V2 Konstläder, svart
Morphy Richards Handmixer Total Control Set Vit

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
ithink Q1, trådlös nätverkskamera inomhus, dag, 802.11n, svart

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Fiskars Tygsax - Fabric RazorEdgeT - 21 cm - Skräddarsax
Jilong Uppblåsbar pool val 175x62 cm 1143 L
Sugpropp - dia. 25 mm - Hålstl. 3,2 mm - 100 st

På tisdagen godkände ministerrådetvidaXL Sängbord massivt sheshamträ 40x30x35 cmPoster - Ananas Topical A3 30x40cmJulkrans God Jul fönster/vägg dekor den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Lampa svart med skärm Lyx - svart sammet
Skrivbok Citat Hans Rosling

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenBordslampa Oljelampa El anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Spegel i guld, yttermått 116x66 cm