Venus i metall, 18x5,5x5,5 cm i ljus Bronz


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Selected John skjorta, Navy

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Minimum Jay 2.0 långärmad skjorta, Navy
Oscar of Sweden Kamelfärgad Rutig Skjorta

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenOscar of Sweden Mörkblå Skjorta I Herringbone Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Poster - Svart fjäder 21x30cm
Minimum Jay skjorta, Mörkblå

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Poster - Tropiska löv A3 30x40cm

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
HUGO Ero3-W skjorta, Grön

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Poster Insekt - Trollslända 30x40cmSelected Jason skjorta, Mörk olivvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Solid - Skjorta Juan Line Flower, Mörkblå
Carisma - Skjorta 8415 Småmönstrad, Vit

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Superdry Nordic skjorta, Grå

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. LED-strålkastare, 50W 3000K, Svart
Lindbergh skjorta, Ljusblå
Sydväst, Svart

På tisdagen godkände ministerrådetCraft In The Zone Shorts, Dam, GraniteCraft Tempo Halfzip, Herr, Dark Grå MelangePierre Robert, Pierre Robert Sport Wool Longs, Dam, Navy den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Skins DNAmic Thermal LS with Zip, Man, Alpine
Galant Tavelram A4 Vit

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenKompressionsstrumpor Löpning, Blå anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Lindbergh Plain skjorta, Vit