Fiona Tapet Personal Stripes 372005


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
BoråsTapeter Tapet Sense of Silence Element 6316

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Fiona Tapet Personal Stripes 374007
Poster - Forest deer colour 21x30cm

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenTårtspatel Tårtspade Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Duro Tapet Rand & Kulör Sten Röd
Duro Tapet Atmosfär III Enfärgad Mörkröd

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Patagonia Infants Little Sol Swim Set Feather Sosa

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
BoråsTapeter Tapet Shades of Chalk Aventurine 4693

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Duro Tapet Ballad Gren VitEngblad & Co Tapet Arkiv Engblad Sigill 5364vhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
BoråsTapeter Tapet Scandinavian Designers Mini Berså II 6244
Duro Tapet Aveny Qvintus Ljusgrön

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
BoråsTapeter Tapet Scandinavian Designers II Amorina 1771

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. W+G Tapet Idealdecor Murals Bridge in the Sunlight
BoråsTapeter Tapet Sense of Silence Endless 6302
W+G Tapet Idealdecor Murals Bamboo 421

På tisdagen godkände ministerrådetW+G Tapet Giant Art Midtown New YorkW+G Tapet Giant Art Paradigm ShiftRoomMates Deco Väggdekor Foil Tree Branch den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Walltastic Väggdekor My Woodland Fairies & Friends
Paintpart Tapet Ivana Helsinki Tiira Vit

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenPaintpart Tapet Vallila Hetkessä Valmu Vit Grå anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

BoråsTapeter Tapet Scandinavian Designers Mini Putte 6234