Bäddset - Påslakan Harvard

Ljusstake Fire
Ljusstake Tall 33 cm - Rostrött/Mässing

Väggdekor väggord väggtext Toalett

Rättsosäkra åldersbedömningar kan ha påverkat utgången i tusentals asylärenden, vilket uppmärksammats sedan länge, bland annat i rapporten från FARR, Barnrättsbyrån och nätverket #vistårinteut. En envis journalistisk Negra Efendić. Nu har hanteringen även anmälts till Justitiekanslern av Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar och Civil Rights Defenders. Läs mer om JK-anmälan!

Enligt januariöverenskommelsen ska åldersbedömningarna utredas, men ännu har ingen utredare tillsatts. ”Resultaten från utredningen borde varit klara igår”,Globen Lighting Bordslampa Cube KromGloben Lighting Pendel Gloria Klar / MässingPR Home Hilma Takskärm Classico Vit 60 cm sade Sofia Rönnow Pessah från Rådgivningsbyrån vid ett seminarium i riksdagen som ordnades den 16 maj av riksdagsledamöter och organisationerna bakom JK-anmälan, tillsammans med Barnrättscentrum vid Stockholms Universitet, Sveriges Advokatsamfund samt riksdagsledamöter. Webbplatsen "Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar" har publicerat ett utförligt referat.

Läs om seminariet!

LED-belysning infälld OSRAM Cabinet LED Slim 4058075126268 11 W Varmvit Vit
Utomhusväggbelysning Nordlux Canto Maxi 70 W Vit
Box vägglampa – Mini, aluminium

Kids Concept, Vimpelslinga, Neo, Grön Multi

FB post 812 av EU:s medlemsländer har redan nationella förteckningar över säkra ursprungsländer i syfte att skynda på asylprocessen.Väggdekor väggord väggtext Nöd ingångStationslampa 90 rak - 40 cm Personer från ett så kallat säkert land har inte rätt till en individuell prövning vilket är en helt central del av asylrätten. Kommissionen föreslår en enda gemensam EU-förteckning där följande utses som säkra länder: Albanien, Bosnien och Hercegovina, Makedonien, Kosovo, Montenegro, Serbia och Turkiet. Ett av Sveriges krav i EU- förhandlingarna har varit att Turkiet ska tas bort från listan.

Vi är starkt emot listan med “säkra länder” och att det ska gälla i alla EU-länder. Individer som kommer från ett "säkert ursprungsland",Ernst Odla Flexibel Spalje Svart, 100 cmDammskyddsmask med ventil FFP2 3M 8822 10 st eller via ett "säkert tredje land", eller har varit i ett "första asylland" måste även de få genomgå en fullständig asylprocedur inom EU enligt asylrättens principer. Återigen innebär detta förslag att EU frånsäger ansvaret genom outsourcing av asylrätten till länder utanför EU. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Trälåda för mjölktänder
Dammskyddsmask med ventil FFP1 3M Aura 9312+Gen3 10 st

Kids Concept, Gungvespa, Vit/Grå

FB post 7

I Ungern har det gjorts straffbart att hjälpa migranter och asylsökande. Liknande lagar diskuteras runt om i Europa. Hjälporganisationer som deltagit i räddningsarbete på Medelhavet har fått dyra böter och tvingats avsluta sin räddningsverksamhet. Transportöransvaret innebär att den som hjälper en flykting över gränsen begår ett brott och i Sverige har röster höjts för att kriminalisera hjälp till papperslösa personer. Vi anser det helt oacceptabelt att kriminalisera humanitär hjälp till skyddsbehövande. Att rädda människor på Medelhavet, bistå papperslösa med humanitär hjälp eller hjälpa skyddsbehövande över EU:s yttre gränser eller landsgränser är inte brottsligt. Brottsligt är att neka människor deras rätt att söka asyl och att skicka tillbaka dem till platser där de riskerar kränkande behandling. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...

EU-kandidaterna om tillfälliga uppehållstillstånd

Electrosoft 2091903 Electrosoft Latex Elektrikerhandske Naturlatex

FB post 6

Permanenta uppehållstillstånd har varit norm i Sverige i över 30 år fram till 2015 då tillfälliga uppehållstillstånd infördes temporärt genom en tillfällig lag. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning, som är en del av Enkelkrok av Rostfritt stålESD Säkerhetslågskor Uvex 42 S1P AntracitCEAS, innebär att Sverige inte skulle kunna återgå till permanenta uppehållstillstånd. Enligt förslaget skulle EU:s medlemsstater bara kunna bevilja tillfälliga uppehållstillstånd.

Vi anser att skyddsbehövande som huvudregel ska beviljas permanenta uppehållstillstånd, inte temporära. Att förbjuda permanenta uppehållstillstånd är bortom vett och sans eftersom det är känt att människor utan permanent uppehållstillstånd lever i oro och otrygghet, vilket också minskar möjligheten till deltagande i samhället. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.Hörselkåpor 30 dB Moldex M4 611001 1 stRussell Hobbs SlowCooker ChalkboardMüller 23384 Dimmer DIN-skena Passar: LED-lampa, Glödlampa, Halogenlampa, Lågenergilampa Grå

Läs mer...
50 st Te- Krydd- & Doftpåsar - fyll med ditt eget te tepåsar
Race Copter ACME zoopa Q Crosswave 290 RtF FPV Race, Kameraflygning

EU-kandidaterna om asylskäl efter flykten

FB post 5

Skyddsgrundsförordningen är en del av CEAS (Common European Asylum System) och reglerar vem som kan betraktas som flykting eller skyddsbehövande. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning innebär att personer som ändrar eller kommer ut med sin tro, sin sexuella läggning alternativt gör politiska uttalanden mot hemlandet, efter att de flytt inte kommer kunna åberopa detta i sin asylansökan. Detta även om det nya omständigheterna kan leda till förföljelse i hemlandet. Högeffektiv växelmotor 6 V Modelcraft RB350018-SY2425 18:1Tårtdekoration Smink Form i SilikonPoster - Målad häst 30x40cm
Att neka asyl på grund av att andra skyddsskäl har uppkommit under efter flykten strider mot asylrätten. Vi anser att varje individ har rättPichler Mini Domino RC Segelflygplan RtF 750 mmCarson Modellsport 1:10 Gatumodell Kompletta hjul On-Road 10 ekrar Svart 4 stPoster - Bokstaven R A4 21x30cm att ändra sin religiösa tro, politiska åskådning, komma ut som hbtq-person eller ändra sin sexuella läggning efter att de kommit till Europa. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Reservdel Reely 312826C Chassi

EU-kandidaterna om Libyen

FB post 4

EU:s stats- och regeringschefer enades i februari 2017 om att sluta en överenskommelse med Libyen. Den går ut på att EU-länderna ska utbilda och stödja den libyska kustbevakning för att hindra att personer försöker fly över Medelhavet till EU. EU-kommissionen lovade även att öronmärka motsvarande 1,9 miljarder kronor ur EU-budgeten, bland annat för att bistå Libyens kustbevakning. Vi anser att detta samarbete leder till större utsatthet för den som tvingats migrera eller fly snarare än att lösa EU:s asylpolitik. EU är medskyldigt till den omänskliga behandling som flyktingar och andra migranter utsätts för i Libyen, liksom i andra länder där människor hamnar genom externaliseringen av EU-ländernas gränskontroll. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Semitraileraxel med luftfjäderattrapper 1:14 Carson Modellsport 500907069 1 st
Omhängningsbälte orange Futaba 1 st

EU-kandidaterna om Frontex' budget

Axelledning (xL) 3.2 mmx250 mm M4 Graupner

FB post 3Europeiska gräns- och kustbevakningsbyrån, Frontex, är EU:s gemensamma gränspolis och har till uppgift att hålla migranter utan tillstånd utanför EU:s gränser. Frontex stödjer medlemsländerna i deras verksamhet gällande gränsbevakning, återvändande och samarbete med länder utanför EU. De senaste åren har Frontex budget ökat. Vi sätter oss emotLjuslykta drivvedKorg Vit 23cmBoogen Bordslampa Grafit 54/13cm ökade anslag till Frontex. På Medelhavet bedriver EU:s gränsbyrå Frontex krig mot smugglare med motiveringen att smugglarna är skyldiga till att många dör. Men EU-ledarna nämner inte att det är unionens gränspolitik som tvingar människor att resa irreguljärt och har öppnat marknaden för smugglarna. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Taklampa grön ARAGON
Taklampa rosa SENIA
Spindelnät silikonform
Jacqueline - jdyGlam 7/8 Top, Svart

Viktigt!

Vero Moda Gabby Stripe blus, Bordeaux
Julgranskula Grön Annika
Vero Moda - vmKaty SL Top, Offvit

Kontakt

Efashion Happy - Blus 95890 Mönstrad, Lila

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

Odd Molly Magic Garden blus, Grön
Miniräknare "calIPOD" - orange

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

ONLY Kim Maxi kjol, Navy
Svanefors Löpare 20x200 vit

Stöd FARR!

Body, Orange

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5

2-del Pyjamas dinosaur camo