Väggdekor väggord väggtext Rikedom är inte pengar utan liv

Forever New DENISE ESSENTIAL - Blus - navy

Vet inte om det är själva grejen att varken möjligheten rent kroppsligt eller orken som är i stort sett obefintlig som nån stans är och irriterar min kreativ nerv.

Foxiedox RETRO FLOWERS MIDI DRESS - Vardagsklänning - multi

Free People TINY BELLS - T-shirt med print - ivoryFree People JUST LIKE THAT HAREM - Träningsbyxor - gråFTC Cashmere HOODY - Luvtröja - midnightGANT THE FALL LOGO - T-shirt med print - offvit

Nån slags kurbitsinspirerad wallie är det väl i alla fall läge att skära ut och sätta upp som ett firande för att jag förhoppningsvis snart blir fullt rörlig och smärtfri i händer och armar. Det andra är inte lika akut ;).

Behöver FÄRG just nu. Det gråa tar död på min energi men då lobbar mitt inre och överkonsumerar färg i tankarna istället. Märkligt det där med psyket alltså! Men min hjärna verkar ju vara född positiv!

Början på nåt bra.

No drama. Nånting nytt och bättre hoppas jag. För att fortsätta på detta spåret funkar ju inte längre. Ondare, stelare, mer förnekande och ännu mer trötthet.
Min verklighet de senaste månaderna och det senaste året.

GANT ARCH LOGO - Sweatshirt - light sand melGestuz ROSIE BODY - Blus - cloud dancerGhost NIAMH DRESS - Vardagsklänning - dark turquoiseGina Tricot VILMA - Skjorta - camelGina Tricot IVY - Sweatshirt - golden oakGlamorous Curve DRESSES - Vardagsklänning - khakiGAP Jerseyklänning - gold plateGAP T-shirt med print - navy

Tack ❤

Min tid är nu

GAP LUXE - Långärmad tröja - vit
Tror jag är där nu. Vågar säga nej, inte slå knut på mig själv fast jag egentligen vill så himla mycket- HELA tiden. Man pratar ju mycket om hållbarhet. Får väl anamma det hållbara sättet lite på mig själv nu också.

GAP BALLOON SLEEVE BUTTON CARDI - Kofta - navyGAP CREW - Sweatshirt - grå heatherGuess LOGO TEE - T-shirt med print - iced drink

Hey Honey Tights - surf styleHoodlamb LADIES NORDIC LIGHT PARKA - Parkas - deep army grön

Men ja, oavsett vad jag själv känner så sitter jag nu här, jobbat för mycket, målat hall och barnrum, borrat och skruvat upp diverse prylar och hyllor  när mannen varit bortrest- och känner mig rätt sliten. För att jag inte gör avkall på något. Lite min melodi, hamnar tillbaka i min känsla av att jag tror att jag är en superwoman (fast lite är jag ändå- känslan måste jag ju i alla fall behålla).

Allt har sin tid. 

Min tid är nu.

Idag tar jag ledigt och återhämtar mig.
Men jobbar på det långsiktiga…

 Hope & Ivy Maternity KEYHOLE MIDI WITH TRIM DETAIL - Maxiklänning - navy

Köksblandare / blandare med LED-belysning enhandsblandare

Hummel HMLBELL - Sweatshirt - grå melangeHUGO EMUEL - Blus - open blåIcepeak TAVITA - Tygbyxor - schwarz

InWear SERRA - Blus - french nougat
1537437987500

IVY & OAK STRAP DRESS - Festklänning - cognacIVY & OAK BOXY - Blus - vitJoJo Maman Bébé FLORAL TIE WRAP - Långärmad tröja - navyJ.CREW CLASSIC RUGBY - Piké - old röd rosaJ.LINDEBERG PERINNE - Piké - racing rödJosephine & Co JULES DRESS - Vardagsklänning - navyJunarose JRJANNI LONG - Blus - true navyJDY JDYTAG - T-shirt med print - dark blå

JDY JDYDAY CARDIGAN - Kofta - golden spiceKIOMI Vardagsklänning - rödKARL LAGERFELD SPACE KARL CHOUPETTE - T-shirt med print - mood indigoKaffe AMBER BLOUSE - Tunika - chalk

Jag förstår såklart att alla grunder för separation eller skilsmässor är olika. Det kan ligga otrohet, misshandel, svek eller annat i botten- eller att känslor har suddats ut. Förutsättningarna är givetvis inte enkla, oavsett anledning. För i de flesta fall är konsekvenserna desamma.

Jag får ofta frågan kring vad jag kan rekommendera- utifrån mina egna erfarenheter- dvs detta är inget facit!

Kaffe NORAELLA - Blazer - andorrakhujo VANYA - Kofta - beige/dark blåKaren by Simonsen Blus - dark blåLauren Ralph Lauren Woman PLEATED - Blus - vitLiu Jo Jeans ABITO LENIANA - Vardagsklänning - serie röd

Ni kommer aldrig vara på samma plats i separationen. Det måste få ta tid att hitta sitt sätt och sina gränser för relationen. Antingen total tystnad eller behov av att prata.

Lauren Ralph Lauren GLISTENING - Festklänning - goldLeon & Harper ROSSIGNOL CARNATION - Vardagsklänning - navyLee ZIP SHIRT - Blus - night sky

Skapa en öppen samtalsmiljö för barnet. Inget barn ska behöva känna att det lämnar ut vare sig mamma/pappa om de berättar något. Skapa en trygg miljö istället för att barnet/barnen inte ska våga berätta hur de haft det den senaste veckan. Barn ska inte behöva hamna i lojalitetskonflikter för att de vuxna inte kommer överens!

Little Mistress Curvy BEADWORK MAXI - Festklänning - cobaltLes Petites... RUFFLE DETAIL PLAID DRESS - Skjortklänning - foret

Agera eller säg inte saker i affekt till den andre parten. Det blir sällan bra. Låt det gå några timmar innan du hör av dig vid irritationsmoment. Det går oftast över och är en petitess i det kaos ni är mitt uppe i.

Mascara Blazer - ivoryMissguided Petite WRAP FRONT DRESS - Festklänning - navy

mint&berry Vardagsklänning - edenmint&berry Blus - alpine grönMassimo Dutti Väst - beige

More & More Blus - marine/multi colouröd

1536048794871

Det finns säkert tusentals andra råd att ge. Men jag pratar bara utifrån egen erfarenhet och vad jag har tyckt fungerat för oss- samt vad som inte har fungerat.

All kärlek till er som går genom detta jobbiga/sorgliga/vidriga- men på andra sidan finns det LJUS!

♥ / KLARA

Paintpart Tapet Vallila Hetkessä Elle-Kukka Blå qnfkjw2575-Hem & Trädgård

Material: NonwowenMönsterpassning: 32/FörskjutenRullmått (m): 11,20 x 0,53Färg: Blå

Meningen med hela skiten…

MAMALICIOUS MLSCHARLOT 2/4 DRESS - Maxiklänning - grön bay

1532441709560793915002776162462.jpg

Av en händelse klickade jag hem en bok som följt mig genom hela sommarsemestern ( målet var att läsa ut en bok, inte ens det lyckades jag med…) – Meningen med hela skiten av Nina Åkestam. 4 år efter att den publicerats, och omdiskuterats, blev den min. Min bibel som jag nu rekommenderat många i min närhet.

Marella APACHE - Skjorta - midnightblåMango TENZEL - Skjorta - vitMarc O'Polo COLLAR - Långärmad tröja - night pine

15324212664902228635381886865163.jpg

Mavi PRINTED DRESS - Vardagsklänning - darkest spruce printedMerchcode LADIES BURN YOUR BRA OVERSIZE - Linne - vit

Minimum MARLISE - Blus - flint stoneMonki MOA SHIRTDRESS - Skjortklänning - wine/purpleMAX&Co. MODUGNO - Långärmad tröja - vitMos Mosh BLAKE NIGHT - Blazer - chocolate

Men om det bara var det. För det finns ju en karriär också. Eller ett jobb. Eller bara ett jobb. Det kanske är just där vi alla skiljer oss åt. Att ett jobb bara är ett jobb. Nina skriver just om detta i Kraschen- att vara duktig på allt utom att förstå varför man är det… Och när man går runt med det eviga ordet DUKTIG på näthinnan. Vem tjänar på att jag är duktig? Varför säger jag till mina barn att de är duktiga? För vem? För vad?

 

 • ”Om någon verkar få in orimligt mycket i sitt schema beror det på att något annat tar stryk. Och detta andra är antingen kvaliteten på jobbet, eller den egna hälsan. Många som har varit utbrända vittnar om hur de har gått helt upp i arbetet och inte hunnit med familj och vänner.”
 • ”Personer som är riktigt bra på att säga nej gillar man till och med ännu mer när de gör det, för det känns så naturligt och man uppskattar deras ärlighet”.

New Look Curves CURVES MORROCAIN NOAH TUNIC - Blus - dark rödNA-KD JULIA WIENIAWA CROPPED SINGLET - Linne - vitNew Look NEW YORK TEE - T-shirt med print - lilacONLY Play ONPAUBREE LOOSE TRAINING TEE CURVY - T-shirt - bas - rhododendron

Boken finns att köpa här.

New Look Petite PAULA PINNY - Jeansklänning - blå

Ta hand om er. Vet att vi är flera som dealar med HELA SKITEN.

/Klara

____________________________________________________________________________________________

Meningen med hela skiten- En ”tankebok”

Noa Noa Skjortklänning - agave grönNeedle & Thread VENETIAN DITSY TOP - Blus - pearlObey Clothing NOVEL - T-shirt med print - multi-colouröd

But why?

Ja, varför börjar jag blogga igen?

Jag älskar att skriva, väcka tankar och sprida lite färgglad glädje. Jag vill kunna prata om det fina, det jobbiga i en separation, om barnens utveckling, den snyggaste kjolen, karriären- på min plattform och på mina villkor.

Nu känner jag mig redo att fatta tangenterna på nytt. Så vem är jag?

 • Har du något smeknamn?
 • Klara är ju egentligen halva mitt namn. Anna-Klara är hela. Men min bror kallade mig för Bissa när jag var liten.
 • Vad jobbar du med?
 • ODLO PANTS CORE - Tights - diving navy melange
 • Hur ser er familjekonstellation ut?
 • ONLY ONLFRIE DOT BOX - T-shirt med print - night sky/vitONLY ONLLORO - Blus - cloud dancerONLY Kofta - india ink
 • Vad önskar du dig mest just nu?
 • En lugn sommarledighet med familjen och vänner. En paus fylld av spontanitet.
 • Hur skulle du beskriva din stil?
 • one more story Linne - vitONLY Petite ONLKATY COAT - Parkas - arabian spicePatrizia Pepe Blazer - biancoOpus STARI - T-shirt med print - vit
 • Vilken maträtt är din favorit?
 • Jag älskar burrata med rökta körsbärstomater och pistagenötter. Jag föredrar fräscha sallader, franskt som asiatiskt, med mycket smak och grönsaker.
 • Vad sjunger du när du står i duschen?
 • Tar oftast inte så långa duscher men skulle nog vara nån klassiker från Stevie Wonder ”Don’t you worry ‘bout a thing” eller nåt annat från Motown.
 • När ingen ser, vad gör du då?
 • Kanske äter nåt sött eller nåt som definitivt skulle klassas som att småäta mellan målen… Nåt jag borde sluta med mao.
 • Vad stör du dig på hos andra?
 • Pepe Jeans BELINDA - Blus - multi-colourödPetit Bateau Vardagsklänning - noir/dore
 • Vad är ditt drömjobb?
 • Polo Ralph Lauren T-shirt med print - röd
 • Hur balanserar du relationen, personlig tid och föräldraskapet?
 • POSTYR POSKUNIGUNDE - Långärmad tröja - limelightPULL&BEAR Långärmad tröja - bordeaux

Over and out.

Klara