Poster - Röd Flower power A3 30x40cm


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Wilfa Kaffekvarn WSCG-2

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Poster - Saturnus planet ram 2 40x50cm
Dekorationskudde Pizzaslice

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenÖlglas John Smiths Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Ölglas Bong
Stearinljus LED med Fjärrkontroll

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Väggdekor väggord Take a chance take your shoes

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Viola "Corina Primrose Blotch" 10 frön"

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Good Morning Bäddset 5269-P COWS 140x200/220 cm flerfärgatBlomsterpinnar Påskägg Glittrigavhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Vintage Style 38cm High Wooden Sail Boat Free Standing Yacht
Bordslöpare med Guldpaljetter

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Shakerglas med Recept

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Bordsdekoration Nappar Blå
Futech Krysslaser MC5 SV röd 031.05
High Five Wind-Up

På tisdagen godkände ministerrådetKylskåpsmagneter JulmotivPapperslyktor Tie DyedMustasch Flaskmarkörer den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Jultröja Roliga Renar
Pappersassietter Ljuslila

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenFruit Twist 3-i-1 Barkniv anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Nature Insynsskydd 1x3 m PVC grå 6050370