Arts in stone - Dotter

Filippa K Blus - vit

Vet inte om det är själva grejen att varken möjligheten rent kroppsligt eller orken som är i stort sett obefintlig som nån stans är och irriterar min kreativ nerv.

Bogner Fire + Ice JELLA - Luvtröja - blau

Fashion Union JEANIE - Blazer - peachFashion Union Plus EXCLUSIVE DOLPHUS - Jerseyklänning - blåSpringfield T-shirt med print - navyFinery London RIMA - Blus - crimson

Nån slags kurbitsinspirerad wallie är det väl i alla fall läge att skära ut och sätta upp som ett firande för att jag förhoppningsvis snart blir fullt rörlig och smärtfri i händer och armar. Det andra är inte lika akut ;).

Behöver FÄRG just nu. Det gråa tar död på min energi men då lobbar mitt inre och överkonsumerar färg i tankarna istället. Märkligt det där med psyket alltså! Men min hjärna verkar ju vara född positiv!

Början på nåt bra.

No drama. Nånting nytt och bättre hoppas jag. För att fortsätta på detta spåret funkar ju inte längre. Ondare, stelare, mer förnekande och ännu mer trötthet.
Min verklighet de senaste månaderna och det senaste året.

Forever New CROSS OVER BUSTIER - Blus - rosaFree People CANYONLANDS JUMPER - Vardagsklänning - rödFree People NEW MOON - Linne - gulFTC Cashmere HOODY - Luvtröja - midnightGANT LOGO - T-shirt med print - eggshellGestuz GARDENA DRESS - Festklänning - deep waterGerry Weber Casual Sweatshirt - rot/orange/blauGina Tricot FLORA - Långärmad tröja - simply taupe

Tack ❤

Min tid är nu

Gina Tricot IVY - Sweatshirt - grå mottled
Tror jag är där nu. Vågar säga nej, inte slå knut på mig själv fast jag egentligen vill så himla mycket- HELA tiden. Man pratar ju mycket om hållbarhet. Får väl anamma det hållbara sättet lite på mig själv nu också.

Glamorous Curve Vardagsklänning - blåGAP MIDI - Skjortklänning - navyGAP TEE - T-shirt med print - quiet blå

GAP FITTED BOYFRIEND - Skjorta - blåGAP OPEN STITCH DUSTER - Kofta - light heather grå

Men ja, oavsett vad jag själv känner så sitter jag nu här, jobbat för mycket, målat hall och barnrum, borrat och skruvat upp diverse prylar och hyllor  när mannen varit bortrest- och känner mig rätt sliten. För att jag inte gör avkall på något. Lite min melodi, hamnar tillbaka i min känsla av att jag tror att jag är en superwoman (fast lite är jag ändå- känslan måste jag ju i alla fall behålla).

Allt har sin tid. 

Min tid är nu.

Idag tar jag ledigt och återhämtar mig.
Men jobbar på det långsiktiga…

 Guess RACHEL DRESS - Fodralklänning - true vit

vidaXL Soffbord massivt acaciaträ 45x45x40 cm

Guess LALIMA CUT OUT - Skjorta - blå biceHope VELO SHIRT - Blus - oat beigeHolzweiler HANG ON HOODIE - Luvtröja - rosa melange

Hummel AUTHENTIC CHARGE - T-shirt med print - true blå
1537437987500

HUGO ESIL - Skjorta - vitIcepeak RIKSU - Friluftsbyxor - vitInWear ZELINE BLOUSE - Blus - marine/true rödIVY & OAK STAND-UP COLLAR DRESS - Maxiklänning - dark grönIVY & OAK Blus - gulJarlo MARGAUX - Festklänning - navyJ.CREW CURVY GIRL STRETCH PERFECT - Skjorta - vitJ.LINDEBERG FEBE - Piké - racing röd

Junarose Vardagsklänning - mottled dark gråJust Cavalli Maxiklänning - brun snakeJDY JDYEVA - Blus - night sky/tangerine tangoKings Of Indigo JACOBINA - Långärmad tröja - off vit

Jag förstår såklart att alla grunder för separation eller skilsmässor är olika. Det kan ligga otrohet, misshandel, svek eller annat i botten- eller att känslor har suddats ut. Förutsättningarna är givetvis inte enkla, oavsett anledning. För i de flesta fall är konsekvenserna desamma.

Jag får ofta frågan kring vad jag kan rekommendera- utifrån mina egna erfarenheter- dvs detta är inget facit!

KIOMI Blus - jelly bean grönKaffe AMBER - Blus - dusty jadeKaffe TIRA - Skjorta - glazed caramelKey West AKITA - Parkas - navyKaren Millen MIDI COLLECTION - Fodralklänning - röd

Ni kommer aldrig vara på samma plats i separationen. Det måste få ta tid att hitta sitt sätt och sina gränser för relationen. Antingen total tystnad eller behov av att prata.

Lauren Ralph Lauren Woman Jeansklänning - pitch dark washLe Temps Des Cerises SOFA - Vardagsklänning - navyLauren Ralph Lauren ALMONTE ABBI - Jerseyklänning - passion plum/rive

Skapa en öppen samtalsmiljö för barnet. Inget barn ska behöva känna att det lämnar ut vare sig mamma/pappa om de berättar något. Skapa en trygg miljö istället för att barnet/barnen inte ska våga berätta hur de haft det den senaste veckan. Barn ska inte behöva hamna i lojalitetskonflikter för att de vuxna inte kommer överens!

Louche IDIE LLAMA - Kofta - mustardLee LOGO TEE - T-shirt med print - bright vit

Agera eller säg inte saker i affekt till den andre parten. Det blir sällan bra. Låt det gå några timmar innan du hör av dig vid irritationsmoment. Det går oftast över och är en petitess i det kaos ni är mitt uppe i.

LEXI ZARHA DRESS - Maxiklänning - vitLÖFFLER RADUNTERHOSE TRANSTEX® LIGHT - Underkläder - schwarz

Mascara Blazer - bordeauxMissguided Petite CROPPED RUGBY - Sweatshirt - blå/vitmint&berry Maxiklänning - eden

mint&berry Blus - crimson

1536048794871

Det finns säkert tusentals andra råd att ge. Men jag pratar bara utifrån egen erfarenhet och vad jag har tyckt fungerat för oss- samt vad som inte har fungerat.

All kärlek till er som går genom detta jobbiga/sorgliga/vidriga- men på andra sidan finns det LJUS!

♥ / KLARA

Tapet Idealdecor Murals Stone Wall Colorful W+G qnfkjw2483-Hem & Trädgård

Fototapet med högupplöst bild i bra kvalitet, med höjden 254 cm och bredden 366 cm. Denna fondtapet från Wizard+Genius anpassas enkelt i både bredd och höjd genom att trimmas när den sitter på plats, så att den passar din vägg perfekt. I vårt stora sortiment av fototapeter av märket Idealdecor från tillverkaren W+G finns många fina motiv att välja bland och självklart har vi alltid riktigt bra priser.

Tapeten kräver ingen överlappning av våderna. Tapeten kommer i 8 bitar som sätts upp kant-i-kant, vilket underlättar arbetet. Tapetklister ingår så att du alltid har de bästa förutsättningarna lyckas med uppsättningen.

Fondtapeten är en papperstapet av bra kvalitet (115g/ m2) med ett högupplöst och noga utvalt motiv. Tapeten är 100% återvinningsbar, innehåller inga gifter eller miljöfarliga ämnen och självklart medföljer tydliga monteringsanvisningar på svenska.

Sammanfattning:
• Fondtapet 254 x 366 cm, inklusive tapetklister
• Högupplöst bild av mycket god kvalitet
• Enkel montering kant-i-kant (ingen överlappning)
• Extremt prisvärd
• Innehåller inga farliga ämnen
• 100% återvinningsbar
• Tillverkad inom EU

Meningen med hela skiten…

Madewell RUFFLE WRAP DRESS IN PAINTBRUSH DOT - Vardagsklänning - deep navy

1532441709560793915002776162462.jpg

Av en händelse klickade jag hem en bok som följt mig genom hela sommarsemestern ( målet var att läsa ut en bok, inte ens det lyckades jag med…) – Meningen med hela skiten av Nina Åkestam. 4 år efter att den publicerats, och omdiskuterats, blev den min. Min bibel som jag nu rekommenderat många i min närhet.

More & More BLOUSE SLEEVE - Skjorta - tangerine rödMAMALICIOUS GESTREIFTES - Vardagsklänning - dark blåMango Vardagsklänning - bordeaux

15324212664902228635381886865163.jpg

Mango CHAQUETA MAJAS - Blazer - brunMarc O'Polo Blus - blåjay

maje ROSIMA - Vardagsklänning - impriméMiss Selfridge PLUNGE PEPLUM SMART - Linne - rödModström TULLA - Linne - vitMonki MADS - Långärmad tröja - khaki

Men om det bara var det. För det finns ju en karriär också. Eller ett jobb. Eller bara ett jobb. Det kanske är just där vi alla skiljer oss åt. Att ett jobb bara är ett jobb. Nina skriver just om detta i Kraschen- att vara duktig på allt utom att förstå varför man är det… Och när man går runt med det eviga ordet DUKTIG på näthinnan. Vem tjänar på att jag är duktig? Varför säger jag till mina barn att de är duktiga? För vem? För vad?

 

 • ”Om någon verkar få in orimligt mycket i sitt schema beror det på att något annat tar stryk. Och detta andra är antingen kvaliteten på jobbet, eller den egna hälsan. Många som har varit utbrända vittnar om hur de har gått helt upp i arbetet och inte hunnit med familj och vänner.”
 • ”Personer som är riktigt bra på att säga nej gillar man till och med ännu mer när de gör det, för det känns så naturligt och man uppskattar deras ärlighet”.

WEEKEND MaxMara PARMA - Jerseyklänning - schwarzNoppies BLOUSE - Skjorta - mid blåNAF NAF HERIC - Blus - noirNew Look Tall PAULA PINNY - Jeansklänning - blå

Boken finns att köpa här.

New Look GO RAINBOW STRIPE SEQUIN TEE - Blus - multi-colouröd

Ta hand om er. Vet att vi är flera som dealar med HELA SKITEN.

/Klara

____________________________________________________________________________________________

Meningen med hela skiten- En ”tankebok”

ONLY Play Tights - medium grå melangeNoisy May Skjorta - snow vitNoa Noa BASIC ORGANIC - T-shirt med print - rose dust

But why?

Ja, varför börjar jag blogga igen?

Jag älskar att skriva, väcka tankar och sprida lite färgglad glädje. Jag vill kunna prata om det fina, det jobbiga i en separation, om barnens utveckling, den snyggaste kjolen, karriären- på min plattform och på mina villkor.

Nu känner jag mig redo att fatta tangenterna på nytt. Så vem är jag?

 • Har du något smeknamn?
 • Klara är ju egentligen halva mitt namn. Anna-Klara är hela. Men min bror kallade mig för Bissa när jag var liten.
 • Vad jobbar du med?
 • Oasis ASYMMETRIC DRESS - Jerseyklänning - grön/ivory
 • Hur ser er familjekonstellation ut?
 • Object OBJBAY - Blus - mintONLY ONLLARA SHORT DRESS BOX - Vardagsklänning - dark blåONLY ONLMONA BUTTON - Långärmad tröja - dark olive
 • Vad önskar du dig mest just nu?
 • En lugn sommarledighet med familjen och vänner. En paus fylld av spontanitet.
 • Hur skulle du beskriva din stil?
 • ONLY ONLY - Blus - dark blåONLY Huvtröja med dragkedja - dark gråONLY Carmakoma CARBORAX SPRIPE CARDIGAN - Kofta - pumice stoneOYSHO Sweatshirt - bordeaux
 • Vilken maträtt är din favorit?
 • Jag älskar burrata med rökta körsbärstomater och pistagenötter. Jag föredrar fräscha sallader, franskt som asiatiskt, med mycket smak och grönsaker.
 • Vad sjunger du när du står i duschen?
 • Tar oftast inte så långa duscher men skulle nog vara nån klassiker från Stevie Wonder ”Don’t you worry ‘bout a thing” eller nåt annat från Motown.
 • När ingen ser, vad gör du då?
 • Kanske äter nåt sött eller nåt som definitivt skulle klassas som att småäta mellan målen… Nåt jag borde sluta med mao.
 • Vad stör du dig på hos andra?
 • PatBo BURNOUT MIDI DRESS - Maxiklänning - teal/multiPepe Jeans LAUREN - Vardagsklänning - multi
 • Vad är ditt drömjobb?
 • Pieces PCDAISY LONG - Skjorta - warm sand
 • Hur balanserar du relationen, personlig tid och föräldraskapet?
 • Pomkin ZOE - Långärmad tröja - blauPolo Ralph Lauren Långärmad tröja - rustic navy

Over and out.

Klara