Poster A4 21x30cm Think outside the box

Ellesse DELLA - Funktionströja - anthracite

Vet inte om det är själva grejen att varken möjligheten rent kroppsligt eller orken som är i stort sett obefintlig som nån stans är och irriterar min kreativ nerv.

Esprit Jerseyklänning - blå

Esprit LACING TEE - T-shirt med print - blåEsprit SOLID - Långärmad tröja - bordeaux rödEsprit LOGO - T-shirt med print - navyEsprit MELANGE - Blazer - navy

Nån slags kurbitsinspirerad wallie är det väl i alla fall läge att skära ut och sätta upp som ett firande för att jag förhoppningsvis snart blir fullt rörlig och smärtfri i händer och armar. Det andra är inte lika akut ;).

Behöver FÄRG just nu. Det gråa tar död på min energi men då lobbar mitt inre och överkonsumerar färg i tankarna istället. Märkligt det där med psyket alltså! Men min hjärna verkar ju vara född positiv!

Början på nåt bra.

No drama. Nånting nytt och bättre hoppas jag. För att fortsätta på detta spåret funkar ju inte längre. Ondare, stelare, mer förnekande och ännu mer trötthet.
Min verklighet de senaste månaderna och det senaste året.

Esprit CARDI - Kofta - rödEsprit Collection RUFFLE SOLI - Linne - bright blåEsprit Collection Blus - gråEsprit Maternity Skjortklänning - night blåEven&Odd Fodralklänning - tealEven&Odd Linne - dark blåEven&Odd Blus - mustardEven&Odd Blazer - coral

Tack ❤

Min tid är nu

Even&Odd active Linne - mint
Tror jag är där nu. Vågar säga nej, inte slå knut på mig själv fast jag egentligen vill så himla mycket- HELA tiden. Man pratar ju mycket om hållbarhet. Får väl anamma det hållbara sättet lite på mig själv nu också.

Even&Odd active Sport-bh - bordeauxEvans MORGAN FLORAL - Långärmad tröja - navyExpresso JINKE - Blus - off vit

Anna Field MAMA Kofta - mottled light gråFilippa K BALLERINA STYLE CAP SLEEVE - T-shirt - bas - petal

Men ja, oavsett vad jag själv känner så sitter jag nu här, jobbat för mycket, målat hall och barnrum, borrat och skruvat upp diverse prylar och hyllor  när mannen varit bortrest- och känner mig rätt sliten. För att jag inte gör avkall på något. Lite min melodi, hamnar tillbaka i min känsla av att jag tror att jag är en superwoman (fast lite är jag ändå- känslan måste jag ju i alla fall behålla).

Allt har sin tid. 

Min tid är nu.

Idag tar jag ledigt och återhämtar mig.
Men jobbar på det långsiktiga…

 Fransa REALLY CARDIGAN - Kofta - raw melange

Skärbräda Marmor med Handtag Vit

Fabienne Chapot PERFECT BLOUSE - Skjorta - bordeauxSpringfield CAMISA BORDADO - Skjorta - vitForever New SOPHIE BLOUSIN SLEEVE HI LOW - Blus - mauve floral print

Free People TANK SOLID - Linne - röd
1537437987500

Grace CARDIGAN ESKIMO - Kofta - burgundyGANT SHIELD - Luvtröja - california rosaGhospell GLOWING GROOMED - Skjorta - rosaGina Tricot PAULINA BLOUSE - Blus - sandstoneGlamorous Curve DRESSES BERRIES - Vardagsklänning - coralGAP FAV CREW - T-shirt - bas - light heather gråGAP Piké - vitGAP HIGH THIRD - Kofta - oatmeal heather

Guess LOGO TEE - T-shirt med print - true vitHomebase Huvtröja med dragkedja - marineHolzweiler HANG ON HOODIE - Luvtröja - rosa melangeHUGO KASALLI - Vardagsklänning - open blå

Jag förstår såklart att alla grunder för separation eller skilsmässor är olika. Det kan ligga otrohet, misshandel, svek eller annat i botten- eller att känslor har suddats ut. Förutsättningarna är givetvis inte enkla, oavsett anledning. För i de flesta fall är konsekvenserna desamma.

Jag får ofta frågan kring vad jag kan rekommendera- utifrån mina egna erfarenheter- dvs detta är inget facit!

HUGO ALOMI - Blazer - naturalInWear SICILY - Blus - cameo roseIVY & OAK RUFFLED EVENING DRESS - Maxiklänning - bottle grönIVY & OAK Blazer - vanillaJ.CREW SLIM PERFECT FIT - T-shirt - bas - brilliant sapphire

Ni kommer aldrig vara på samma plats i separationen. Det måste få ta tid att hitta sitt sätt och sina gränser för relationen. Antingen total tystnad eller behov av att prata.

J.LINDEBERG WYNNE - Piké - dark mahoganyJunarose JRNEWEMMA 3/4 ABOVE KNEE DRESS - Vardagsklänning - stormJust Cavalli Maxiklänning - brun snake

Skapa en öppen samtalsmiljö för barnet. Inget barn ska behöva känna att det lämnar ut vare sig mamma/pappa om de berättar något. Skapa en trygg miljö istället för att barnet/barnen inte ska våga berätta hur de haft det den senaste veckan. Barn ska inte behöva hamna i lojalitetskonflikter för att de vuxna inte kommer överens!

JDY JDYHELEN - Blus - sharkskinKIOMI Fodralklänning - fiery röd

Agera eller säg inte saker i affekt till den andre parten. Det blir sällan bra. Låt det gå några timmar innan du hör av dig vid irritationsmoment. Det går oftast över och är en petitess i det kaos ni är mitt uppe i.

KARL LAGERFELD TERRY - Luvtröja - rosaKaffe FREJA AMBER BLOUSE - Tunika - midnight marine

Kempa EBBE FLUT WOMEN - T-shirt med print - weiß/dove blauKaren Millen FOLDED CREPE DAY DRESS - Vardagsklänning - rödLauren Ralph Lauren Woman JUDY - T-shirt - bas - tropical grön

Liu Jo Jeans T-shirt med print - vit

1536048794871

Det finns säkert tusentals andra råd att ge. Men jag pratar bara utifrån egen erfarenhet och vad jag har tyckt fungerat för oss- samt vad som inte har fungerat.

All kärlek till er som går genom detta jobbiga/sorgliga/vidriga- men på andra sidan finns det LJUS!

♥ / KLARA

Norrøna M's Svalbard Heavy Duty Pants Castor Grå qnfkjw2083-Vandringsbyxor

Meningen med hela skiten…

Lauren Ralph Lauren T-shirt med print - mascarpone cream

1532441709560793915002776162462.jpg

Av en händelse klickade jag hem en bok som följt mig genom hela sommarsemestern ( målet var att läsa ut en bok, inte ens det lyckades jag med…) – Meningen med hela skiten av Nina Åkestam. 4 år efter att den publicerats, och omdiskuterats, blev den min. Min bibel som jag nu rekommenderat många i min närhet.

La Sportiva PUSH - T-shirt med print - stone blå/jade grönLez a Lez Vardagsklänning - rödLost Ink Plus DRESS WITH SLEEVES - Maxiklänning - oxblood

15324212664902228635381886865163.jpg

Mascara Festklänning - misty grönMissguided Petite CROPPED RUGBY - Sweatshirt - blå/vit

mint&berry Vardagsklänning - navy blazermint&berry Blus - saluteMasai ELISA BASIC - Linne - creamMorgan T-shirt med print - vit

Men om det bara var det. För det finns ju en karriär också. Eller ett jobb. Eller bara ett jobb. Det kanske är just där vi alla skiljer oss åt. Att ett jobb bara är ett jobb. Nina skriver just om detta i Kraschen- att vara duktig på allt utom att förstå varför man är det… Och när man går runt med det eviga ordet DUKTIG på näthinnan. Vem tjänar på att jag är duktig? Varför säger jag till mina barn att de är duktiga? För vem? För vad?

 

 • ”Om någon verkar få in orimligt mycket i sitt schema beror det på att något annat tar stryk. Och detta andra är antingen kvaliteten på jobbet, eller den egna hälsan. Många som har varit utbrända vittnar om hur de har gått helt upp i arbetet och inte hunnit med familj och vänner.”
 • ”Personer som är riktigt bra på att säga nej gillar man till och med ännu mer när de gör det, för det känns så naturligt och man uppskattar deras ärlighet”.

MAMALICIOUS Blus - light BlåMango CAMISETA SOLEY - Linne - off vitMarc O'Polo SLEEVE ROUNDED - Långärmad tröja - vitMavi EMBROIDERY - T-shirt med print - antique vit

Boken finns att köpa här.

Miss Selfridge SNAKE PRINT DRESS - Maxiklänning - grå

Ta hand om er. Vet att vi är flera som dealar med HELA SKITEN.

/Klara

____________________________________________________________________________________________

Meningen med hela skiten- En ”tankebok”

Modström TURBO X-LONG - Maxiklänning - cox gråMonki MILLIE - Skjorta - classic grönWEEKEND MaxMara MULTIC - Långärmad tröja - schwarz

But why?

Ja, varför börjar jag blogga igen?

Jag älskar att skriva, väcka tankar och sprida lite färgglad glädje. Jag vill kunna prata om det fina, det jobbiga i en separation, om barnens utveckling, den snyggaste kjolen, karriären- på min plattform och på mina villkor.

Nu känner jag mig redo att fatta tangenterna på nytt. Så vem är jag?

 • Har du något smeknamn?
 • Klara är ju egentligen halva mitt namn. Anna-Klara är hela. Men min bror kallade mig för Bissa när jag var liten.
 • Vad jobbar du med?
 • New Look Curves Vardagsklänning - dark coral
 • Hur ser er familjekonstellation ut?
 • Napapijri TEIDE - Luvtröja - new milkNew Look FIFTH AVE TEE - T-shirt med print - vitNew Look IT'S ALL GOOD EMBROIDERED ELLA - Sweatshirt - burnt orange
 • Vad önskar du dig mest just nu?
 • En lugn sommarledighet med familjen och vänner. En paus fylld av spontanitet.
 • Hur skulle du beskriva din stil?
 • New Look Petite STRIPE PEGGY - Blus - orangeNoa Noa HEAVY - Långärmad tröja - vitNümph NEW EVONNE - Blus - hot coralObject OBJREDHOT BELL DRESS - Vardagsklänning - medium grå melange
 • Vilken maträtt är din favorit?
 • Jag älskar burrata med rökta körsbärstomater och pistagenötter. Jag föredrar fräscha sallader, franskt som asiatiskt, med mycket smak och grönsaker.
 • Vad sjunger du när du står i duschen?
 • Tar oftast inte så långa duscher men skulle nog vara nån klassiker från Stevie Wonder ”Don’t you worry ‘bout a thing” eller nåt annat från Motown.
 • När ingen ser, vad gör du då?
 • Kanske äter nåt sött eller nåt som definitivt skulle klassas som att småäta mellan målen… Nåt jag borde sluta med mao.
 • Vad stör du dig på hos andra?
 • Onzie HEART BRA - Sport-bh - goldenONLY ONLMILA BODY - Långärmad tröja - june bug
 • Vad är ditt drömjobb?
 • ONLY ONLDEBBIE SINGLET - Linne - pumice stone
 • Hur balanserar du relationen, personlig tid och föräldraskapet?
 • ONLY Huvtröja med dragkedja - dark gråONLY Carmakoma CARSTATION RAINCOAT - Parkas - peyote

Over and out.

Klara